Ekipa

Zdravniki

Parodontolog je zdravnik, specializiran za tkiva in gingivalne bolezni in povezan z njim.
Parodontolog zato obravnava vse bolezni, ki prizadenejo mehko tkivo v ustni votlini.Gnatolog je tisti, ki proučuje fiziologijo, patologije in funkcije čeljusti in nato proučuje odnose med čeljustmi, zobmi, dvema tempro-mandibularnim sklepom, mišicami, ki premikajo čeljusti in živčnim sistemom, ki nadzoruje te mišice, vključno z jeziku. Njegova vloga je zato bistvenega pomena za popravljanje nepravilnih položajev čeljusti in reševanje problemov kontaktnih točk med zobmi.

Implantolog je kirurg, ki je sposoben funkcionalno rehabilitirati pacienta, ki je prizadet zaradi popolnega ali delnega edentulizma, z uporabo zobnih vsadkov, oziroma kovinskih pripomočkov, ki so kirurško vstavljeni v mandibularno ali maksilarno kost pod gingivo. Omogoči povezavo fiksnih ali mobilnih protez, da pacient okrevajo žvečilne funkcije.


Anesteziolog je zdravnik, specializiran za anestezijo. Njegova funkcija skupaj z anesteziologom je spodbujati in ustaviti stanje "spanja", ki ga povzroča anestezija, njegova prisotnost pa je bistvena za oceno bolnikov, ki so upravičeni do tega z intervencijo v splošni anesteziji in za spremljanje celotne intervencije in da se zagotovi varnost bolnikov.Tehniki

Zobni tehnik je tehnik, ki omogoča izdelavo fiksnih protez, pohištva in drugih zobnih aparatov, tesno sodeluje z implantologom, ki mu glede na primer zagotavlja prilagojene proteze, njegove glavne naloge pa so izdelava, popravilo in vzdrževanje fiksnih protez , ortodontskega pohištva in aparatov.

Zobni higienik je zdravstveni delavec, ki lahko z diplomo iz zobne higiene opravlja svoje delo v popolni samostojnosti, zobni higienik se ukvarja s preprečevanjem bolezni orodentali, njegov cilj pa je izboljšanje zdravja zob za ta namen. Izboljšati sistemsko zdravje, ne estetiko in samospoštovanje.Medicinske sestre - zdravstveni tehniki

Asistent katedre prevzame temeljno vlogo znotraj zobne ambulante, je neposredni sodelavec zdravnika in je odgovoren za red in pravilno delovanje študije, ima dve glavni funkciji, prvo, ki podpira zdravnika pri vseh intervencijah, druga je upravljanje družbe z organiziranjem sestankov, arhiviranjem del in sprejemom bolnikov znotraj klinike.


Anesteziolog je specializirana medicinska sestra, ki pomaga anesteziologu, da lahko bolje opravi svoje delo.
 


Splošna anestezija predstavlja
novost v sodobnem intenzivnem
zobozdravstvu, smo edina zasebna
zobna ordinacija, ki dela v splošni
anesteziji (narkozi).

VIDRA C.O.S.A.A. d.o.o.
Polimedical

Križ 105
6210 Sežana
Slovenija

Telefon: 05 731 00 10
Telefon: 00 386 5 731 00 10
E-mail: info@polimedical.si
E-mail: info@polimedical.com

Google maps lokacija

Urnik ambulante
Pavza 13:00 - 15:00

ponedeljek
08:30 - 19:00
torek
08:30 - 19:00
sreda
08:30 - 12:30
četrtek
operativni posegi
petek
operativni posegi
sobota
ZAPRTO
nedelja
ZAPRTO

Copyright VIDRA C.O.S.A.A. d.o.o. © 2019. Vse pravice pridržane.  Avtor strani  O piškotkih na spletni strani